ОСОБЛИВОСТІ КАРДІОРЕСПІРАТОРНОЇ АДАПТАЦІЇ ПІЗНІХ ПЕРЕДЧАСНО НАРОДЖЕНИХ ДІТЕЙ В РАННЬОМУ НЕОНАТАЛЬНОМУ ПЕРІОДІ - Соловйова, Г.О.; Похилько, В.І.; Цвіренко, С.М.; Гасюк, Н.І.; Климчик, Ю.Ю. (Світ медицини та біології, 2018)
В роботі представлені результати добового моніторування ЕКГ з паралельним записом реопневмограми 22 «пізніх недоношених» дітей, в виходжування яких з першої доби життя використовувався метод «кенгуру» та 20 немовлят, у яких через стан здоров’я матері цей метод був обмеженим. Виявлено періодичне дихання з наявністю респіраторних пауз у всіх «пізніх недоношених» дітей та вірогідно більш виражена електрична нестабільність міокарда у дітей, у яких був обмеженим метод «кенгуру» в ранньому неонатальному періоді.