ЕФЕКТИВНІСТЬ ЛІКУВАННЯ ДИСКОЛОРИТІВ ЗУБІВ ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ ВИБІЛЮЮЧИХ СИСТЕМ РІЗНОГО ТИПУ АКТИВАЦІЇ ТА РІЗНОЇ КОНЦЕНТРАЦІЇ ПЕРЕКИСУ ВОДНЮ - Ніколішина, Е.В.; Марченко, А.В.; Ніколішин, І.А. (Світ медицини та біології, 2018)
В статті надані результати ефективності лікування дисколоритів зубів з використанням вибілюючих систем, що містять різну концентрацію перекису водню та різний тип активації. Для проведення клінічного дослідження було відібрано 27 пацієнтів із середнім ступенем фарбування зубів (С2; A3; D3; B3; А 3,5), яким під час обстеження визначали ТЕР-тест, гігієнічний індекс Green-Vermillion, пробу РМА та індекс інтенсивності гіперестезії зубів (ІІГЗ). Аналіз отриманих результатів показав, що професійне вибілювання дисколоритів зубів з використанням вибілюючих систем, що містять різну концентрацію перекису водню та різний тип активації 100% ефективно. Тип активації вибілюючого гелю суттєво не впливає на кінцевий результат. Однак, під час дослідження, встановлено більший відсоток випадків гіперестезії 76,9% в групі де використовували 38% гель хімічної активації, проти 64,3% - де використовували 35% гель з активацією світлом.