СТАН ПРОФІЛАКТИЧНОЇ.РОБОТИ СЕРЕД НАСЕЛЕННЯ ЧЕРЕЗ ПРИЗМУ СОЦІОЛОГІЧНОГО ОПИТУВАННЯ МЕДИЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ - Шафранський, В.В. (Світ медицини та біології, 2018)
З використанням методу соціологічного дослідження було вивчено ставлення медичних працівників дев’яти областей України до профілактичної роботи серед населення, її ролі та місця в діяльності лікаря, можливості проведення, якості та наслідків цієї роботи на протязі останніх років. Встановлено, що сучасна система охорони здоров’я країни не сприяє профілактиці хвороб серед населення. Значна частина медичних працівників позбавлена можливості проводити профілактичну роботу серед населення. За останні три роки погіршилися стан здоров’я, спосіб життя та відношення населення до особистого здоров’я. Переважна більшість громадян не має пріоритету особистого здоров’я, а від цього не сприяє його покращенню.