МОДЕЛЮВАННЯ, ЗА ДОПОМОГОЮ ДИСКРИМІНАНТНОГО АНАЛІЗУ, ПРИНАЛЕЖНОСТІ ПРАКТИЧНО ЗДОРОВИХ ЧОЛОВІКІВ ДО ПІВНІЧНОГО АБО ІНШИХ АДМІНІСТРАТИВНО-ТЕРИТОРІАЛЬНИХ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ НА ОСНОВІ ОСОБЛИВОСТЕЙ ДЕРМАТОГЛІФІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ - Гунас В. І. V.I. (Світ медицини та біології, 2018)
В статті побудовані і проведено аналіз дискримінантних моделей приналежності практично здорових чоловіків до північного або інших адміністративно-територіальних регіонів України на основі особливостей показників пальцевої і долонної дерматогліфіки. Найвищий рівень дискримінації встановлено між чоловіками північного і південного та північного і східного регіонів України. Найчастіше дискримінантними змінними між чоловіками північного та інших регіонів України є тип візерунку на пальцях правої кисті і асиметрія гребінцевого рахунку ліній a-b та с-d. Найбільший внесок у дискримінацію між північним та іншими адміністративно-територіальними регіонами України має асиметрія гребінцевого рахунку ліній a-b та с-d.