КОРЕЛЯЦІЇ КОНСТИТУЦІОНАЛЬНИХ ПАРАМЕТРІВ ТІЛА ПРАКТИЧНО ЗДОРОВИХ ЖІНОК СЕРЕДНЬОГО ПРОМІЖНОГО СОМАТОТИПУ З РЕОЕНЦЕФАЛОГРАФІЧНИМИ ПОКАЗНИКАМИ - Серебреннікова О, А.; Семенченко, В.В.; Дмитренко, С.В.; Семененко A.I.; Очеретна O.; Маєвський, О.; Шаюк, А.В. (Світ медицини та біології, 2018)
У практично здорових жінок Поділля середнього проміжного соматотипу, серед кореляцій показників церебрального кровообігу з антропо-соматотипологічними параметрами тіла, найбільший відсоток, переважно прямих достовірних і недостовірних середньої сили зв’язків встановлений з амплітудними показниками реоенцефалограми. Серед прямих достовірних та переважно середньої сили недостовірних кореляцій часових та похідних показників реоенцефалограми з конституціональними параметрами тіла привертає увагу поява сильних зв’язків із часовими показниками і збільшення відсотка зворотніх зв’язків із похідними показниками реоенцефалограми. При аналізі кореляцій різних груп антропо-соматотипологічних параметрів тіла з показниками церебрального кровообігу встановлено, що амплітудні показники мають найбільший відносний відсоток зв’язків із тотальними, поздовжніми, обхватними розмірами і кефалометричними показниками; часові показники – з шириною дистальних епіфізів довгих трубчастих кісток кінцівок і обхватними розмірами; похідні показники – з тотальними, поздовжніми розмірами, діаметрами тіла і шириною дистальних епіфізів довгих трубчастих кісток кінцівок.