ВІДМІННОСТІ ЛІНІЙНИХ КОМП’ЮТЕРНО-ТОМОГРАФІЧНИХ РОЗМІРІВ ВЕЛИКИХ КУТНІХ ЗУБІВ У ПРАКТИЧНО ЗДОРОВИХ ЧОЛОВІКІВ ЦЕНТРАЛЬНОГО РЕГІОНУ УКРАЇНИ - Шинкарук-Диковицька, М.М.; Коцюра, О.О.; Тепла, Т.О.; Мельник, М.П.; Чайка, В.; Шепітько, К.В.; Ліхіцький, О.М. (Світ медицини та біології, 2018)
У 64 практично здорових чоловіків віком від 19 до 35 років із центрального регіону України встановлені особливості відмінностей комп’ютерно-томографічних розмірів великих кутніх зубів та їх коренів в залежності від типу обличчя. Найбільш виражені відмінності розмірів великих кутніх зубів встановлені на нижній щелепі для висоти, висоти коронки, мезіо-дистальних розмірів коронки і шийки, а також довжини ближнього і дальнього кореня правого і лівого перших та лівого другого зубів.