СПЕЦИФІКА ВИКЛАДАННЯ ВИБІРКОВОЇ ДИСЦИПЛІНИ НА КАФЕДРІ ОРТОПЕДИЧНОЇ СТОМАТОЛОГІЇ - Гасюк, П.А.; Демкович, А.Є.; Росоловська, С.О.; Воробець, А.Б.; Радчук, В.Б.; Беденюк, О.А. (Світ медицини та біології, 2018)
В статті представлено особливості впровадження нової моделі організації навчального процесу – Європейської системи трансферних кредитів (ЕSTC) в навчальний процес. Принциповою відмінністю такої системи проектування програми дисципліни «Основні технології виготовлення зубних протезів» стало структурування її на розділи та введення залікових кредитів як одиниці виміру навчального навантаження студента. Серед дисциплін, які викладають на кафедрі ортопедичної стоматології ДВНЗ «Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського МОЗ України» за новим навчальним планом передбачено вивчення англомовними студентами ІІ курсу вибіркової дисципліни «Основні технології виготовлення зубних протезів». Викладання дисципліни проводиться англійською мовою та передбачає лекції, семінарські заняття, самостійну роботу студентів та завершується заліком. Знання і вміння, які набувають англомовні іноземні студенти при вивченні дисципліни «Основні технології виготовлення зубних протезів», яка спрямована на детальне вивчення технологічних аспектів виготовлення ортопедичних конструкцій, є необхідною складовою формування професійних компетенцій лікаря-стоматолога.