УДОСКОНАЛЕННЯ ЗНАНЬ І ПРАКТИЧНИХ НАВИЧОК СІМЕЙНИМИ ЛІКАРЯМИ НА ЦИКЛІ ТЕМАТИЧНОГО ВДОСКОНАЛЕННЯ «ВЕДЕННЯ ПАЦІЄНТА З ВІЛ-ІНФЕКЦІЄЮ/СНІДОМ СІМЕЙНИМИ ЛІКАРЯМИ» - Ждан, В.М.; Шилкіна, Л.М.; Бабаніна, М.Ю. (Світ медицини та біології, 2018)
Метою циклу тематичного удосконалення «Ведення пацієнтів з ВІЛ-інфекцією / СНІДом сімейним лікарем» є покращення знань, підвищення рівня формування умінь і навичок при роботі з ВІЛ-інфікованими хворими, а також зниження стигми та дискримінації, пов’язаних з ВІЛ-інфекцією. Підготовка сімейних лікарів з питань клінічних проявів, консультування та тестування на ВІЛ. Ознайомити з переліком правових документів, що регламентують роботу в сфері надання медико-соціальної допомоги ВІЛ-інфікованим пацієнтам: лікарі повинні проводити тестування швидкими тестами на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги та організувати маршрут пацієнта, а також установа первинної медико-санітарної допомоги та / або сімейний лікар повинен буде призначати і видавати антиретровірусну терапію, проводити моніторинг побічної дії лікарських засобів, диспансеризацію, надавати паліативну допомогу.