ПРОТЕЗУВАННЯ НЕЗНІМНИМИ ОРТОПЕДИЧНИМИ КОНСТРУКЦІЯМИ З ВИКОРИСТАННЯМ ТЕХНОЛОГІЇ ЦИФРОВОГО ОБ’ЄМНОГО СКАНУВАННЯ - Гасюк П. А. P.A.; Радчук В. Б. V.B.; Гасюк Н. В. N.V.; Росоловська С. О. S.O.; Демкович А. Є. A.Ye.; Воробець А. Б. A.B. (Світ медицини та біології, 2017)
Стаття присвячена вивченню функціонального стану опорних зубів. Ряд досліджень довів, що глибоке препарування та депульпування опорного зуба для виготовлення металокерамічного протезу не є раціональною. Матеріал був розділений на дві дослідні групи. В якості контрольної групи були взяті середні дані стандартів морфології та функціональних характеристик пульпи і дентину відповідної функціональної групи зубів. Підсумки даного дослідження дозволяють стверджувати, що експеримент із використанням цифрового об’ємного сканування для визначення глибини одонтопрепарування в ділянці уступу, дозволяє більш точно та ретельно підійти до визначення глибини препарування опорних зубів для незмінних конструкцій зубних протезів.