РОЗРОБКА ТАКТИКИ КОМПЛЕКСНОГО ЛІКУВАННЯ МІКОЗІВ СТОП СЕРЕД ПРАЦІВНИКІВ ЗАЛІЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ - Мамедов, К.А. (Світ медицини та біології, 2017)
У дослідження були включені 110 хворих з мікозами стоп, у віці від 20 до 65 років. При комплексному лікуванні традиційною терапією (десенсибилизирующей, антигистаминной, вітамінотерапія) і Вобензіном вилікувалося 89,7 + 3,7% хворих, в тому числі 92,8 + 4,0% хворих з хронічною формою і 85,6 + 6,6% хворих з гострою формою мікозів стоп. При комплексному лікуванні практично стирається різниця в досягненні підсумкового ефекту між гострою формою і хронічної. Швидше за все, воно пов’язане з тим, що иммунокоррекция, реабілітуючи захисні функції організму, підвищує ефективність лікування. Імунотерапія прискорює темпи одужання і зникнення клінічних проявів захворювання. При полілеченіі, в порівнянні з монолеченіем, достовірно підвищується ефективність лікування як гострої форми (р