ВПЛИВ СПОРТИВНОГО ТРЕНУВАННЯ НА СТІЙКІСТЬ ВЕСТИБУЛЯРНОГО АПАРАТУ ЛЮДИНИ - Андреюк, Н.Л. (Світ медицини та біології, 2017)
У статті узагальнено наукові здобутки вчених з питань стану вестибулярного апарату спортсменів та впливу тренувань на його стійкість. Види спорту, що включають в себе складно-координаційні рухи, вимагають високого рівня розвитку вестибулярного апарату. Розвиток вестибулярної функції протягом життя людини здійснюється нерівномірно. Рівень вестибулярної стійкості має пряму залежність від зростання тренованості, спортивної кваліфікації та періоду тренувального циклу. Від функціонального стану вестибулярного аналізатора залежить успіх формування складних рухових навичок.