МОРФОЛОГІЧНІ ОСНОВИ СТРУКТУРНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ЧЕРВОНОГО КІСТКОВОГО МОЗКУ ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ - Небесна З. М. Z.M. (Світ медицини та біології, 2017)
З літературних даних відомо, що деякі гематологічні захворювання пов’язані з порушенням обмінних процесів в клітині, що призводить до виникнення патологічних порушень у функціонуванні червоного кісткового мозку, проте причина такого зсуву в обмінних прцесах не відома. Останнім часом в патогенезі онкологічних захворювань все більшого значення приділяється морфологічним структурам, які беруть участь у місцевій регуляції тканинних процесів, а також біологічно активних речовин, які виробляються ними. Тому, вивчення кровотворення в червоному кістковому мозку необхідно для того, щоб здійснити аналіз у механізмах, що регулюють процеси росту і диференціювання клітин в нормі та патології, що дасть можливість знайти вектор впливу для коригування хворобливого стану.