МЕДИКО-СОЦІАЛЬНА ПРОБЛЕМА ГЕМАТОЛОГІЧНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ - Попадинець О. Г. O.G. (Світ медицини та біології, 2017)
Центальним органом кровотворення та імунного захисту є червоний кістковий мозок, який містить не тільки стовбурові кровотворні клітини, але й формує унікальне мікрооточення для їх проліферації і диференціювання. Саме він регулює вихід в периферичну кров зрілих формених елементів крові. Патологічними відхиленнями в системі крові вважаються збільшення або зменшення кількісного складу окремих клітин, а також зміни їх співвідношення відносно один до одного, або ж зміни їх форми.