ВИКОРИСТАННЯ ГРУПОВИХ ФОРМ РОБОТИ НА ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТТЯХ З ПАТОФІЗІОЛОГІЇ З ІНОЗЕМНИМИ СТУДЕНТАМИ - Гришко Ю. М. Yu.M. (Світ медицини та біології, 2017)
Завдання викладача вищої школи сьогодні - підібрати з власного досвіду такі методики викладання, які змінять, модернізують навчальний процес та забезпечать його дослідницький і пошуковий характер. Такий підхід сприятиме створенню в групі студентів-іноземців творчої атмосфери, розвитку мислення, здібностей. Це повинно бути не примусове навчання, а заохочення до пізнання, повага до власної точки зору студента. Свобода і право вибору зумовить не тільки кращі результати в навчанні, а й сприятиме формуванню його як особистості, мотивуватиме студента до самостійної пізнавальної діяльності, вміння створювати та вирішувати нові проблеми. Одним із напрямків підвищення ефективності навчально-виховного процесу з патофізіології є використання групових форм роботи.