ЗВ’ЯЗКИ СОНОГРАФІЧНИХ ПАРАМЕТРІВ ПЕЧІНКИ, ПІДШЛУНКОВОЇ ЗАЛОЗИ ТА ЖОВЧНОГО МІХУРА З РОЗМІРАМИ ТІЛА ПРАКТИЧНО ЗДОРОВИХ МІСЬКИХ ЖІНОК ПОДІЛЛЯ - Гунас, І.В.; Прокопенко, С.В.; Мельник, М.П. (Світ медицини та біології, 2016)
У 154 практично здорових жінок Поділля першого зрілого віку в цілому та при розподілі на вікові групи (до 25 і старше 25 років) проведено якісний й кількісний аналіз кореляцій сонографічних показників печінки та її судин, жовчного міхура й підшлункової залози з антропо-соматотипологічними показниками. Встановлено, що переважна більшість кореляцій як у жінок загальної групи, так і при розподілі на вікові групи є прямими. Виявлені вікові особливості зв’язків між групами сонографічних показників органів черевної порожнини і антропо-соматотипологічними показниками.