РЕАКЦІЯ СКЛАДОВИХ ЦИТОКІНОВОГО ПРОФІЛЮ РОТОВОЇ РІДИНИ НА ДЕЗІНТОКСИКАЦІЙНУ ТЕРАПІЮ У ДІТЕЙ З ГОСТРИМ ОДОНТОГЕННИМ ОСТЕОМІЄЛІТОМ ТІЛА НИЖНЬОЇ ЩЕЛЕПИ - Доброскок, В.О.; V. A. (Світ медицини та біології, 2016)
В представленій роботі наведено узагальнені результати вивчення впливу дезінтоксикаційної терапії на рівень прозапальних та протизапальних інтерлейкінів в ротовій рідині у 37 дітей віком від 7 до 12 років з гострим одонтогенним остеомієлітом тіла нижньої щелепи. Встановлено, що при додатковому залученні до складу комплексу лікувальних заходів інфузій «Реосорбілакту» в групі порівняння вдається досягти більш вираженої нормалізації рівнів складових компонентів цитокінового профілю за більш короткий проміжок часу.