РІВЕНЬ АДАПТАЦІЙНОЇ НАПРУГИ ОРГАНІЗМУ ПІДЛІТКІВ ІЗ СКОЛІОЗОМ 15-16 РОКІВ - Дичко, О.А. (Світ медицини та біології, 2016)
У роботі представлені результати вивчення рівня адаптаційної напруги організму на основі абсолютної і відносної кількості основних популяцій иммуннокомпетентних кліток у підлітків з сколіозом і практично здорових однолітків віком 15-16 років. Дозволило нам встановити, що адаптаційний індекс у хлопчиків і дівчаток з сколіозом підвищується і вони знаходяться на вищому рівні адаптаційної напруги, це свідчить про можливість сприятливого прогнозу психофізичного розвитку підлітків цього віку.