ЗАЛЕЖНІСТЬ ПОКАЗНИКІВ ЛІПІДНОГО ОБМІНУ У ХВОРИХ НА АРТЕРІАЛЬНУ ГІПЕРТЕНЗІЮ ВІД РІВНЯ ПРОТИЗАПАЛЬНИХ РЕАКЦІЙ - Заремба, Є.Х.; Вірна, М.М. (Світ медицини та біології, 2016)
Робота присвячена вивченню зв’язків між показниками ліпідного спектру крові та системного запалення. Наявність позитивних кореляційних зв’язків між показниками системного запалення та рівнем АТ, свідчать про участь запального процесу в патогенезі АГ і ураження органів-мішеней. Встановлені зв’язки між показниками ліпідограми та системного запалення, свідчать про метаболічну обумовленість гіперактивності цитокінової ланки імунорегуляції.