СУЧАСНІ ПОГЛЯДИ НА ГІСТОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІВ ЧОЛОВІЧОЇ СТАТЕВОЇ СИСТЕМИ - Вільхова, О.В. (Світ медицини та біології, 2016)
Людський організм представляє собою складну систему органів, серед яких особливе місце займає репродуктивна система, яка відповідає за продовженя людського роду. Під час ембріонального розвитку з’являються первинні статеві ознаки, а вторинні ознаки – протягом пубертатного періоду. В період статевого дозрівання, під дією гормонів, в організмі відбувається ряд змін, які проявляються у вигляді інтенсивного розвитку та формування органів чоловічої статевої системи. Вивчення морфофункціональних особливостей даної системи в нормі допоможе краще зрозуміти вади розвитку та порушення функціонування того чи іншого органу чоловічої репродуктивної системи.