КОРЕЛЯЦІЇ ОСНОВНИХ КРАНІАЛЬНИХ ПОКАЗНИКІВ З ХАРАКТЕРИСТИКАМИ ВЕРХНЬОЇ ТА НИЖНЬОЇ ЩЕЛЕП У МЕШКАНЦІВ УКРАЇНИ ЮНАЦЬКОГО ВІКУ - Дмітрієв, М.О. (Світ медицини та біології, 2016)
В статті описані особливості зв’язків основних краніальних показників з характеристиками верхньої та нижньої щелеп у мешканців України юнацького віку. У юнаків найбільша кількість кореляційних зв’язків встановлена для величини основи верхньої щелепи (переважно прямі з лінійними показниками верхньої та частиною кутових показників нижньої щелепи та зворотні з більшістю кутових показників нижньої щелепи і міжщелепних кутових характеристик) та для відстані S_E (переважно прямі з лінійними показниками верхньої та нижньої щелепи та зворотні з більшістю кутових показників нижньої щелепи і міжщелепних кутових характеристик). У дівчат найбільша кількість кореляційних зв’язків встановлена для H-кута (переважно прямі з більшістю кутових показників нижньої щелепи і міжщелепних кутових характеристик та зворотні з більшістю кутових показників верхньої щелепи) і для відстані S_E (переважно прямі зв’язки з лінійними показниками верхньої та нижньої щелепи, індексними міжщелепними характеристиками).