ПРОТИМІКРОБНА ТА NO-СИНТАЗО-МОДУЛЮЮЧА ДІЯ НОВОСИНТЕЗОВАНОЇ СПОЛУКИ - ПОХІДНОЇ ТІАЗОЛІДИНУ - Мельник, О.В.; Корнійчук, О.П.; Воробець, З.Д. (Світ медицини та біології, 2016)
Встановлено, що новосинтезована сполука N-[2-(5,7-диметил-2-оксо-тіазоло[4,5-b]піридин-3-іл)-ацетил]-гідразид ацетатної кислоти окрім протимікробної дії щодо грам позитивних мікроорганізмів, зокрема Streptococcus pyogenes і Staphylococcus aureus, володіє NО-модулюючими властивостями, дозозалежно інгібуючи активності ендотеліальної та індуцибельної ізоформ NО-синтази. Токсометричними дослідженнями виявлено, що дана сполука належить до V класу безпеки, тобто за ступенем токсичності та безпеки відповідає вимогам до лікарських засобів.