ЗАЛЕЖНІСТЬ ВІДХОДЖЕННЯ ФРАГМЕНТІВ ПІСЛЯ ЕКСТРАКОРПОРАЛЬНОЇ УДАРНОХВИЛЬОВОЇ ЛІТОТРИПСІЇ КОНКРЕМЕНТІВ НИЖНЬОЇ ЧАШКИ НИРКИ ВІД АНАТОМІЧНИХ ПАРАМЕТРІВ БУДОВИ ЧМС - Артищук, В.М.; Воробець, Д.З.; Шеремета, Р.З.; Шеремета, Д.Р.; Личковський, О.Е. (Світ медицини та біології, 2016)
Визначено ефективність виконання екстракорпоральної ударнохвильової літотрипсії (ЕУХЛ) та черезшкірної нефролітотрипсії (ЧШНЛ) через 45 та 90 днів після дроблення та евакуації конкрементів нижньої чашки нирки. При цьому враховано вплив розмірів конкремента, довжини та ширини шийки нижньої чашки, інфундибуло-пельвікального та інфундибуло-поперечного кутів на показник позбавлення від конкремента.