ПИТАННЯ ДІАГНОСТИКИ СТРУКТУРНОЇ МОДЕЛІ ПРИЧИННОСТІ В ПРОЦЕСІ ЗАПОДІЯННЯ ТРАВМИ - Воронов, В.Т. (Світ медицини та біології, 2016)
На прикладі причинно-системної одноланкової моделі закономірного зв’язку (детермінації) розглянуті детермінанти – об’єктні носії причини та умов – в якості елементів структури системи повної причини тілесного ушкодження. За допомогою ретроспективного причинно-системного моделювання визначені відміни властивостей зазначених об’єктних детермінантів, які виступають критеріями діагностики причинно-наслідкових зв’язків і зв’язків обумовленості в травматичному процесі.