ОЦІНКА РЕЗУЛЬТАТІВ ВПРОВАДЖЕННЯ ТЕХНІКИ ЦЕРВІКАЛЬНОГО ПЕДІКУЛЬНОГО ГВИНТА ПРИ ТРАВМАХ ШИЇ ЗЗАДУ - Гаралов, Ф.А. (Світ медицини та біології, 2016)
175 хворим, з яких 122 чоловіків і 53 жінок, поставлено 266 гвинтів. У всіх хворих були використані preop і postop цервікальні МРТ дослідження, 2-х сторонні цервікальні графіки, при операції - біпланарная флороскопія, особливо в багатьох випадках при цервікальної спонділотіческой миелопатии - був складений цервікальний динамічний графік. У випадках травм багатьом хворим були проведені цервікальні 3D KT знімки. Всі хворі були оцінені postop 2-х спрямованим цервикальним графіком. При цьому, у 5 хворих спостерігалося інфекційне ускладнення, а у 2 хворих - проблема фіксатора і вони були повторно взяті на ревізію. 10 хворим на увазі розвинулася у них інфекції місця глибокої рани була проведена ревізійна хірургія. 3 хворим через інфекцію місця поверхневої рани проведено лікування антибіотиками, минаючи хірургічне втручання. Постеріорная цервікальна фиксационная хірургія вимагає застосування спеціальних хірургічних інструментів і хірургічної техніки. Гарний вибір хворих, правильна хірургія, тривалі спостереження дозволять завжди отримувати високі результати.