КЛІНІКО-ЛАБОРАТОРНА ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ ЛІКУВАННЯ ХРОНІЧНОГО КАТАРАЛЬНОГО ГІНГІВІТУ У ДІТЕЙ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Малко, Н.В. (Світ медицини та біології, 2016)
Проводили спостереження у 55 дітей віком 12-15 років, які проживають на екологічно забруднених та йод-, фтор дефіцитних територіях, до яких належать міста Яворів та Жидачів, Львівської області. До основної групи увійшло 33 дітей, яким проводилось лікування за розпрацьованою схемою. Дітям контрольної групи (22 дитини) проводилось лікування згідно протоколів МОЗ України надання медичної допомоги за спеціальністю «Терапевтична стоматологія». У результаті застосування розпрацьованого нами лікувального комплексу, у дітей основної групи з ХКГ, вдалося значно нормалізувати і покращити стан тканин пародонта, що підтверджено даними індексної оцінки та результатами лабораторних досліджень.As the result of application of our developed treatment complex succeeded considerably to normalize and improve the condition of periodontal tissues in children of the main group with CCG that is confirmed by the data of index evaluation and results of laboratory researches.