КІСТИ М’ЯКИХ ТКАНИН ЩЕЛЕПНО-ЛИЦЕВОЇ ДІЛЯНКИ ТА ШИЇ У ДІТЕЙ - Ткаченко, П.І.; Білоконь, С.О.; Старченко, І.І.; Гуржій, О.В.; Білоконь, Н.П.; Литвин, А.О. (Світ медицини та біології, 2016)
Кісти м’яких тканин щелепно-лицевої ділянки у дітей в переважній більшості мають дизонтогенетичне походження, найчастіше клінічно себе проявляючи в перші роки життя або у підлітковому віці. Залежно від нозологічної форми, вони мають своєрідну клініко-морфологічну картину, тому потребують виваженого обстеження та комплексного лікування із залученням лікарів суміжних спеціальностей з метою попередження діагностичних помилок і рецидивів захворювання. Наведений матеріал може стати підґрунтям для подальших поглиблених науково-практичних досліджень по вивченню клініко-морфологічних особливостей різних видів кіст м’яких тканин щелепно-лицевої ділянки в залежності від ембріональних джерел їх розвитку.