РОЛЬ АНАТОМО - УЛЬТРАЗВУКОВИХ ЗІСТАВЛЕНЬ У ВИВЧЕННІ АНАТОМІЇ ЩИТОПОДІБНОЇ ЗАЛОЗИ - Мота, О.М.; Галюк, У.М.; Славич, Г.П. (Світ медицини та біології, 2016)
Анатомо-ультразвукові зіставлення у фронтальній площині об`єктивізують поняття медіального і латерального країв часток щитоподібної залози. Сканування у фронтальній площині дає змогу вивчити стан медіального краю частки, який прилягає до кілець трахеї і майже не візуалізується при інших способах сканування. Сканування в сагітальній площині, а також виконані в даних умовах анатомо-ультразвукові зіставлення дозволяють оцінити стан присередньої та бічної ділянок часток щитоподібної залози, вивчити її співвідношення з сусідніми анатомічними структурами, а також візуалізувати притрахейні лімфатичні вузли у випадку їх збільшення.