ВДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДУ ЛАЗЕРНОЇ КОРЕКЦІЇ AТРОФІЧНИХ РУБЦІВ - Рузін, Г.П. (Світ медицини та біології, 2016)
Проведення будь-яких оперативних втручань може призвести до утворення патологічних рубців. Особливої уваги потребують гіпотрофічні рубці, при лікуванні яких використання традиційних засобів не завжди ефективне. Нами запропоноване використання вдосконаленого методу лазерної корекції гіпотрофічних рубців. Проведені нами клінічні дослідження довели, що вже через 3 тижні після одноетапної лазерної корекції гіпотрофічних рубців, з’являється стійкий клінічний результат, що полягає у зменшенні глибини рубця (в середньому на 2 мм), пом’якшенні консистенції і зміні кольору, характерного для інтактної шкіри. Метод є безболісним і безпечним, а також не впливає на прилеглі тканини, що підтверджується стійким клінічним результатом, який спостерігається у пацієнтів через 1 рік після лікування.