ФАКТОРИ КЛІТИННОГО РОСТУ В ТКАНИНАХ ОКА ПІСЛЯ АНТИГЛАУКОМАТОЗНОЇ ОПЕРАЦІЇ З ВИКОРИСТАННЯМ КРІОКОНСЕРВОВАНОЇ АМНІОТИЧНОЇ ОБОЛОНКИ ЛЮДИНИ - Казмірук, І.Л. (Світ медицини та біології, 2016)
Досліджували спосіб застосування кріоконсервованої амніотичної оболонки плаценти людини, вимірюючи в різних тканинах органу зору чинники зростання клітин BDNF і 1b-TGF в різні терміни спостереження. Кріоконсервувану АМЧ використовували в якості покриття після антиглаукоматозної операції. Виміряли зміст біологічно активних речовин в тканинах органу зору після антіглуакоматозної операції. Показано, що існує якісна і кількісна залежність накопичення факторів росту клітин BDNF і 1b-TGF від виду тканини ока відповідно до тропністю фактора росту клітин.