МОРФОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ РЕҐІОНАРНОГО СУДИННОГО РУСЛА ШКІРИ ПРИ ПРОВЕДЕННІ ЕСТЕТИЧНИХ ОПЕРАЦІЙ В БІЧНІЙ ДІЛЯНЦІ ОБЛИЧЧЯ - Куцевляк, В.І.; Білаш, С.М. (Світ медицини та біології, 2016)
Обличчя кожної людини, є головною характеристикою зовнішності, відрізняється власною індивідуальністю, тому зрозуміло бажання зберегти ці особливості протягом життя. При глибоких вікових змінах найбільш ефективним залишається хірургічний метод лікування. Морфометрична оцінка і рентгенологічні дослідження особливостей кровопостачання поверхневих тканин бічної ділянки обличчя, проводилися на 30 препаратах шкірно-жирових клаптів. Аналіз результатів морфометричного дослідження вказує на те, що в дермі та гіподерміпривушно-жувальної ділянки менш виражені артеріальні і венознісудини в порівнянні зі щічноюділянкою.За допомогою рентгенологічних та морфометричних досліджень визначено особливості ангіоархітектоніки шкіри і гіподерми бічної ділянки обличчя, що виражаються в наявності двох основних джерел кровопостачання (гілки лицевої і поперечної артерії обличчя).