ПОКАЗНИКИ АНТИОКСИДАНТНОЇ СИСТЕМИ ЩУРІВ, УРАЖЕНИХ НІТРИТОМ НАТРІЮ ТА ЇХ КОРЕКЦІЯ L-ГЛУТАМІНОВОЮ КИСЛОТОЮ - Салига, Н.О. (Світ медицини та біології, 2016)
Досліджено вплив різних доз L-глутамінової кислоти на активність антиоксидантних ензимів та продуктів пероксидного окиснення за дії нітриту натрію. Показано, що введення нітриту натрію приводить до активації вільнорадикальних процесів в організмі щурів та зниження активності антиоксидантних ензимів. Встановлено, що введення тваринам L-глутамінової кислоти призводить до зменшення токсичної дії нітриту натрію.