ДІАБЕТИЧНА ХВОРОБА НИРОК: СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО ДІАГНОСТИКИ, ПРОФІЛАКТИКИ ТА ТЕРАПІЇ (1 частина) - Борзих O.A. (Світ медицини та біології, 2016)
У роботі висвітлюються проблеми, пов’язані з необхідністю раннього виявлення та своєчасної діагностики діабетичної хвороби нирок. Розглянуто сучасні підходи до встановлення діагнозу, вимоги клінічних рекомендацій і протоколів з надання медичної допомоги пацієнтам з діабетичною хворобою нирок в стаціонарі і на амбулаторному етапі лікарями загальної практики та лікарями фахівцями (ендокринолог, кардіолог).