ШЛЯХИ ГЛОБАЛЬНОЇ ЕРАДИКАЦІЇ ПОЛІОМІЄЛІТУ У ДІТЕЙ В УКРАЇНІ - Пікуль, К.В.; Ільченко, В.І.; Прилуцький, К.Ю. (Світ медицини та біології, 2016)
У зв’язку з погіршенням епідситуації з поліомієліту у світі перед нами поставлено завдання не допустити випадків захворюваності на поліомієліт і вчасно виявити циркуляцію дикого вірусу, як у зовнішньому середовищі, так і серед дитячого населення. Результати аналізу статистичних і літературних даних дозволять скоригувати дії лікарів у вирішенні питання попередження захворюваності на поліомієліт серед дітей.