ВПЛИВ ПСИХОФІЗИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ НА ПРАЦЕЗДАТНІСТЬ ТА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНУ ДІЯЛЬНІСТЬ СТУДЕНТІВ-МЕДИКІВ - Губка, П.І.; Ємець, А.В.; Скріннік, Є.О. (Світ медицини та біології, 2015)
У запропонованій статті розглядається індивідуалізація проведення занять зі студентами, поліпшення працездатності і інтелектуальної діяльності, мотивації до занять фізичними вправами. Розглянуто розвиток і підтримка певного рівня професійно-важливих психічних і фізичних якостей. У експерименті приймали участь студенти медичної академії. Разом з іншими фізичними вправами особлива увага приділялась спеціальним дихальним вправам. Показані засоби фізичної культури і спорту, які підвищують загальну і спеціальну професійну фізичну працездатність. Наведені методи поєднання правильно організованого дихання і психологічної настройки з рухом, як засобу благотворного впливу на організм. Встановлено, що запропоновані нами вправи сприяли покращенню професійно-важливих психічних і фізичних якостей, а також підвищенню працездатності та інтелектуальної діяльності студентів медиків, зняттю психічної і нервової напруги.