ГОСТРИЙ КОРОНАРНИЙ СИНДРОМ: ВПЛИВ РЕВАСКУЛЯРИЗАЦІЇ МІОКАРДА ТА КОМПЛЕКСНОЇ ТЕРАПІЇ НА РЕМОДЕЛЮВАННЯ СЕРЦЯ, СИСТОЛО-ДІАСТОЛИЧНУ ДИСФУНКЦІЮ ТА КАРДІАЛЬНІ УСКЛАДНЕННЯ - Денесюк, О.В. (Світ медицини та біології, 2015)
У статті представлені результати тривалого дослідження впливу реваскуляризації міокарда, бісопролола, периндоприла та антитромбоцитарних препаратів на стан та функцію міокарда і перебіг серцево-судинних захворювань. У обстежених хворих після проведення реваскуляризації міокарда і тривалого застосування медикаментозного лікування відбувалось зменшення ексцентричної ГЛШ, а також відмічалось наростання нападів стенокардії і симптомів серцевої недостатності, хоча й спостерігалось деяке зменшення фібриляції шлуночків, фібриляції передсердь, AV – блокад та блокад лівої ніжки пучка Гіса.