ОСОБИСТІСНІ ОСОБЛИВОСТІ ХВОРИХ НА ПАРАНОЇДНУ ФОРМУ ШИЗОФРЕНІЇ, ПОЄДНАНОЇ З ВЖИВАННЯМ КАНАБІНОЇДІВ - Кидонь, П.В. (Світ медицини та біології, 2015)
У статті наведені результати дослідження особистості хворих на параноїдну форму шизофренії, поєднаної з вживанням канабіноїдів. Акцентуйовані властивості особистості були визначені за допомогою методики Леонгарда-Шмішека. Виявлено, що особистість хворих на параноїдну форму шизофренії, які вживають канабіноїди, має свої особливості, які відрізняють її як від хворих на параноїдну шизофренію без супутнього вживання психоактивних речовин, так і від психічно здорових осіб, які вживають канабіноїди. Отримані дані можуть бути використані при проведенні лікувально-реабілітаційних та профілактичних заходів у даної групи хворих.