СТАТЕВІ ОСОБЛИВОСТІ ЗВ’ЯЗКІВ КОМП’ЮТЕРНО-ТОМОГРАФІЧНИХ ВЕРТИКАЛЬНИХ РОЗМІРІВ АНАТОМІЧНИХ СТРУКТУР ПОПЕРЕКОВОГО ВІДДІЛУ ХРЕБТА З АНТРОПО-СОМАТОТИПОЛОГІЧНИМИ ПАРАМЕТРАМИ У ПРЕДСТАВНИКІВ ЮНАЦЬКОГО ВІКУ - Маєвський О. Є. O.Ye.; Пінчук С. В. S.V.; Іваниця А. О. A.O. (Світ медицини та біології, 2015)
При аналізі статевих розбіжностей кореляцій комп’ютерно-томографічних розмірів поперекового відділу хребта на медіанно-сагітальних зрізах з антропометричними, соматотипологічними параметрами та показниками компонентного складу маси тіла, встановлено, що у практично здорових дівчат Поділля як кількість достовірних зв’язків, так і їх сила значно більші, ніж в юнаків. Крім того, в юнаків встановлено значно більшу кількість достовірних зворотніх зв’язків, ніж у дівчат. Найбільша кількість достовірних зв’язків з іагност-соматотипологічними показниками у дівчат встановлена з висотою тіл поперекових хребців та середньою шириною тіл поперекових хребців, а в юнаків – з висотою тіл поперекових хребців та висотою іагностика я дисків між відповідними хребцями.