ЕФЕКТИВНІСТЬ ЛІКУВАЛЬНИХ ЗАХОДІВ ПРИ ХРОНІЧНОМУ КАТАРАЛЬНОМУ ГІНГІВІТІ У ДІТЕЙ З ВРОДЖЕНИМ НЕЗРОЩЕННЯМ ПІДНЕБІННЯ - Ткаченко, П.І.; Білоконь, С.О.; Лохматова, Н.М.; Білоконь, Н.П. (Світ медицини та біології, 2015)
Встановлено, що у всіх дітей з вродженим незрощенням піднебіння, навіть після виконання радикальної ураностафілопластики, має місце хронічний катаральний гінгівіт в переважній більшості середнього ступеня тяжкості. Комплексне стоматологічне обстеження, проведене в групах порівняння по завершенню лікувальних заходів, дозволило встановити переваги методики, до складу якої було додатково введено «Декасан», на що вказували кращі показники гігієнічних індексів та результати оцінки стану тканин пародонта.