ІНФОРМАТИВНІСТЬ УЛЬТРАЗВУКОВОГО ДОСЛІДЖЕННЯ ПРИ ДИФЕРЕНЦІЙНІЙ ДІАГНОСТИЦІ КІСТ БІЧНОЇ ДІЛЯНКИ ШИЇ - Ткаченко, П.І.; Резвіна, К.Ю. (Світ медицини та біології, 2015)
В роботі представлені особливості проведення ультразвукового дослідження кіст бічної ділянки шиї. На підставі отриманих результатів та аналізу було встановлено, що в цій ділянці найчастіше локалізуються кісти, кожна з яких має свої специфічні ознаки і за ехографічною структурою їх можна розподілити на бранхіогенні, епідермоїдні, дермоїдні та кісти слинних залоз, що в подальшому знайшло підтвердження при морфологічному дослідженні матеріалу. Це засвідчує високу діагностичну інформативність даного методу обстеження і який заслуговує на більш широке застосування в повсякденній клінічній практиці у пацієнтів з пухлинами та іагностика я ми утвореннями шиї.