КОМПЮ’ТЕРНО-ТОМОГРАФІЧНІ ПАРАМЕТРИ ЦЕНТРАЛЬНОЇ ЧАСТИНИ БІЧНИХ ШЛУНОЧКІВ ГОЛОВНОГО МОЗКУ В ЮНАКІВ І ДІВЧАТ ПОДІЛЛЯ РІЗНИХ СОМАТОТИПІВ - Шевчук, Ю.Г. (Світ медицини та біології, 2015)
У практично здорових юнаків і дівчат Поділля різних соматотипів визначено особливості комп’ютерно-томографічних параметрів центральної частини бічних шлуночків головного мозку. Величина відстані від центральної частини правого бічного шлуночка та його індексу у дівчат із середнім проміжним соматотипом, величина відстані від центральної частини лівого бічного шлуночка у дівчат мезоморфів та з середнім проміжним соматотипом та величина індексу центральної частини лівого бічного шлуночка у дівчат мезоморфів достовірно менші порівняно із дівчатами ендо-мезоморфами. У юнаків із середнім проміжним соматотипом лише величина індексу центральної частини лівого бічного шлуночка має тенденцію до більших значень порівняно із юнаками ектоморфами. Решта параметрів центральної частини бічних шлуночків головного мозку як у юнаків, так і у дівчат різних соматотипів не мали достовірних або тенденцій до відмінностей показників.