ВПЛИВ ПРЕПАРАТІВ КВЕРЦЕТИНУ НА МОРФОЛОГІЧНІ ЗМІНИ У МІОКАРДІ ПРИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОМУ ЦУКРОВОМУ ДІАБЕТІ ТИПУ 1 - Посохова, К.А.; Стечишин, І.П. (Світ медицини та біології, 2015)
У дослідженнях на щурах вивчалось вплив водорозчинної та ліпосомальної форм кверцетину на морфологічні зміни у міокарді за умов цукрового діабету типу 1. Тварини у дослідження відбирались на основі попереднього визначення у крові рівня глюкози. Корекція Корвітином цукрового діабету типу 1 знижувала проникність судинної стінки, що гістологічно проявилося зміною її товщини, зменшувала пошкодження ендотеліального шару та агрегацію еритроцитів у просвітах судин, що частково покращувало структурний стан саркоплазми клітин. Ліпофлавон зменшував пошкодження судин переважно артеріального русла, структурні зміни кардіоміоцитів не спостерігалися, проте мав місце помірний периваскулярний набряк та набряк строми.