ЗІРКИ ТА ТЕРНІЇ ШЛЯХУ КАФЕДРИ ГІСТОЛОГІЇ ТА ЕМБРІОЛОГІЇ (до 175-річчя Національного медичного університету імені О.О.Богомольця) - Скибінська, Т.Р.; Сокуренко, Л.М.; Чайковський, Ю.Б. (Світ медицини та біології, 2015)
В статті проаналізовано історію створення кафедри гістології та ембріології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Розглянуто фактори, що вплинули на формування наукового напрямку Kиївської гістологічної школи та становлення гістології та ембріології як самостійної навчальної дисципліни в Україні. Представленo історичні та наукові портрети професорсько-викладацького складу гістологічних кафедр другої половини 19 століття.