ПОМИЛКИ В ДІАГНОСТИЦІ ТА ЛІКУВАННІ ХРОНІЧНОГО ОСТЕОМІЄЛІТУ АЛЬВЕОЛЯРНОГО ВІДРОСТКА - Лепський В. В. (Світ медицини та біології, 2015)
У роботі надані помилки лікарів стоматологів в діагностиці, клініці, а отже і в призначенні лікування хронічного остеомієліту альвеолярного відростка нижньої щелепи. Надані основні напрямки в дослідженні пацієнтів: ретельно зібраний анамнез, клінічне дослідження і обов’язкове рентгенологічне дослідження альвеолярного відростка для виявлення локалізації і вогнища поширення процесу. Призначена стимулююча терапія, як правило, ефективна. Дрібні секвестри можуть самостійно виділитися через норицю, великі секвестри видаляються хірургічно.