МОРФОЛОГІЧНИЙ СТАН ПІСЛЯОПІКОВИХ РУБЦІВ ШКІРИ ЗА УМОВ ЗАСТОСУВАННЯ СИЛІКОНОВИХ ПЛАСТИН - Волков, Р.К.; Білаш, С.М. (Світ медицини та біології, 2015)
У статті представлені результати гістологічних досліджень шкіри хворих після термічної травми при формуванні рубцевої тканини та за умов застосування силіконових пластин. Встановлено, що їх накладання на ділянки шкіри, що загоюються, зменшує рубцеутворення, гістологічно виявляється реорганізація стану дерми, зниження функціональної активності фібробластів і зменшення формування пучків колагенових волокон.