РЕАКЦІЯ ГЕМОМІКРОЦИРКУЛЯТОРНОГО РУСЛА КІРКОВОЇ ТА МОЗКОВОЇ РЕЧОВИНИ НАДНИРНИКІВ ПРИ ГОСТРОМУ АСЕПТИЧНОМУ ПЕРИТОНІТІ - Шепітько, В.І.; Скотаренко, Т.А. (Світ медицини та біології, 2015)
У даній роботі досліджено загальний план будови та показники діаметру складових мікроциркуляторного русла кори та мозкової речовини наднирників при асептичному запаленні очеревини. Встановлено, що зміна діаметру артеріол, капілярів та венул перебуває у безпосередній залежності від терміну асептичного запалення.