ОСОБЛИВОСТІ РОЗПОДІЛУ РЕЦЕПТОРІВ ДО ЛЕКТИНІВ АРАХІСУ ТА ІКРИ ОКУНЯ В КАПСУЛІ МЕДІАСТЕНАЛЬНОГО ЛІМФАТИЧНОГО ВУЗЛА - Васильчук, Н.Г.; Кущ, О.Г. (Світ медицини та біології, 2015)
За результатами лектингістохімічних досліджень виявлено особливості розподілу рецепторів до лектинів арахісу та ікри окуня на капсулі медіастенального лімфатичного вузла білих щурів в умовах норми і після внутрішньоплідного антигенного навантаження. Встановлено тенденцію до поступового зниження щільності рецепторів до лектинів арахісу на поверхні капсули лімфовузла під впливом антигенів, введених плодам щурів. Щодо щільності рецепторів до лектинів ікри окуня виявлена протилежна тенденція.