СТАН ВИКОРИСТАННЯ ЗАСОБІВ КОНТРАЦЕПЦІЇ ЖІНКАМИ РЕПРОДУКТИВНОГО ВІКУ - Габібова К. Г. (Світ медицини та біології, 2015)
Результати проведеного анкетування серед жіночої популяції р Баку показують, що засоби контрацепції ще не знайшли широкого застосування серед жінок, а це знижує ефективність планування сім’ї та негативно відбивається на демографічних процесах. Багато в чому воно пов’язане з недостатньою поінформованістю жінок про важливість контрацептивів в оберігання небажаної вагітності, їх властивості і правила користування і т.д., а також недостатньої роботи жіночих консультацій з пропаганди контрацептивів. Масове правильне користування контрацептивами, особливо оральними і неоральних гормональними та екстреної контрацепцією в чому знизять частоту небажаної вагітності та пов’язаної з нею абортів.