ЗАСТОСУВАННЯ ПРЕПАРАТУ ЛОРОБЕН ПРИ ЛІКУВАННІ ЗАПАЛЬНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ ПАРОДОНТА У ДІТЕЙ - Іманов Е. А. (Світ медицини та біології, 2015)
У процесі досліджуваного лікування брали участь 103 хворих школяра з діагнозом хронічний катаральний гінгівіт (ХКГ) і хронічний пародонтит легкого ступеня (ХПЛС). З них 67 осіб були хворі хронічним катаральним гінгівітом і 36 осіб - хронічний пародонтит легкого ступеня. Результати лабораторних досліджень показали, що в процесі проведення лікувально-профілактичних заходів під час використання препарату Лоробен була значно відновлена функціональна активність місцевих імунних факторів. Якщо взяти до уваги показники після як професійної гігієни, так і місцевого застосування розчину хлоргексіна біглюконат, то після лікування препаратом Лоробен значення показників помітно збільшилися. Розчин Лоробен покращує трофіку тканин пародонту, сприяє ліквідації кровоточивості ясен і запалення, а отже, сприяє позитивному результату лікування.