МЕДИКАМЕНТОЗНА КОРЕКЦІЯ АКТИВНОСТІ КАТАЛАЗИ ТА СУПЕРОКСИДДИСМУТАЗИ У ХВОРИХ НА ГЕНЕРАЛІЗОВАНИЙ ПАРОДОНТИТ ХРОНІЧНОГО ПЕРЕБІГУ - Худякова М. Б. (Світ медицини та біології, 2015)
Аналіз динаміки підвищення активності каталази та супероксиддисмутази в ротовій рідині у хворих на генералізований пародонтит хронічного перебігу І-ІІ ступеня важкості при лікуванні ліпосомальним кверцетин-лецитиновим комплексом показав, що залучення його в ліпосоми має більш виражений ефект в віддаленні терміни спостереження. Застосування ліпосомальної форми кверцетину для місцевої терапії методом направленого транспортування та використання пародонтальних кап для пролонгованої дії препаратів може бути новим перспективним напрямком у комплексному лікуванні генералізованого пародонтита.