ВИЗНАЧЕННЯ ПОКАЗІВ ДО МЕТОДУ КОРЕКЦІЇ СТРИКТУРИ ПІЄЛОУРЕТЕРАЛЬНОГО СЕГМЕНТУ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ДІУРЕТИЧНОЇ УЛЬТРАСОНОГРАФІЇ - Воробець, Д.З. (Світ медицини та біології, 2015)
Визначено покази до проведення малоінвазивних трансуретеральних ендоскопічних втручань, а також відкритої чи лапароскопічної пієлопластики, ґрунтуючись на показниках діуретичної ультрасонографії. Доведено діагностичну значущість УЗД у визначенні функціональної недостатності сечоводу на доопераційному етапі (за дезадаптацією дренажної функції миски на тлі форсованого діурезу), що дає змогу обґрунтувати диференційний підхід до вибору методу хірургічної корекції.